Michael Wennberg - Trainer

Voorstelling Michael Wennberg

Speler

Michael heeft een mooi parcours achter de rug als speler in zowel Zweden, België als internationaal.


Als junior mag hij 13 Zweedse nationale tornooien op zijn palmares zetten. Daarnaast is hij ook Europees en wereldkampioen geworden met het nationale Zweedse juniorenteam.

Deze mooie prestaties worden verzilverd met een sport’ scholarship voor de universiteit van Alabama waar hij business administration studeert en er speelt voor het ‘college tennis team’. Ook hier kan hij zich kampioen noemen door de South Eastern Conference te winnen!

Later bouwt hij een mooie carrière uit in Zweden in België waar hij respectievelijk 10e en 3e op de nationale ranking werd. Ook internationaal droeg hij zijn steentje bij met mooie overwinningen tegen onder andere Henri Leconte. Zijn hoogste ATP-ranking haalt hij op 03/01/1983 toen hij 368e stond.

Op onze website kan je een bloemlezing terugvinden van zijn mooiste tornooi-overwinningen in ons land.

 

Trainer

Als trainer heeft Michael gewerkt in Noorwegen, Zwitserland, Portugal, Duitsland en ons land. Telkens kreeg hij de mogelijkheid te werken met de betere spelers daar.

Internationaal werkte hij als privé-coach voor Steffi Graf (toen WTA 23 – 3), Sandra Wasserman (van WTA 120 naar 46), Sabine Appelmans (WTA 20) en Dick Norman (ATP 95).
Later werd hij assistent van het Duitse Fed Cup team, coach van het Belgische Fed Cup team (met Appelmans, Wasserman en An Devries) en hoofdcoach van de Belgische vrouwen.

Op clubniveau heeft hij ervaring als trainer bij clubs als TC Matchpoint en de Double You Tennisschool (TC Players en TC Beukenhof) van Wouter Vidts. Als hoofdtrainer heeft hij gewerkt bij TC Happy (van leden-aantal te vergelijken met TC Chiwawa) waar hij verantwoordelijk was voor een tiental trainers en waar hij naast de begeleiding van een aantal veelbelovende jeugdspelers ook de lessen en activiteiten organiseerde voor de recreatieve spelers.

Ik nodig u uit om enkele van de artikeltjes te lezen die je kan terugvinden op onze website!

Hopelijk tot binnenkort op TC Chiwawa!